Luo parempi sisäilma

Nykypäivänä vietämme paljon aikaa sisätiloissa. Enemmän, kuin mikä olisi hyväksi meille. Mikään ilmanpuhdistin ei ikinä korvaa raikasta ulkoilmaa, mutta tulee tarpeeseen silloin, jos sisätiloissa joutuu viettämään normaalia pidempiä aikoja.

Sisäilman parantaminen luonnollisin keinoin

Mikä oikeastaan tekee sisäilmasta hyvän? Tärkeimpiä tekijöitä ovat, että ilma sisältää tarpeeksi happea ja ilmassa leijuvia epäpuhtaita hiukkasia taas on mahdollisimman vähän. Hyvän sisäilman voit luoda luonnollisilla keinoilla, kun esimerkiksi muistat tuulettaa tarpeeksi usein. Tämä on hyvä keino etenkin silloin, jos lähettyvillä on luontoa. Jos taas tuuletat vaikkapa toimistohuonetta, joka sijaitsee keskellä vilkkaasti liikennöityä kaupunkiympäristöä, ei tuulettamisesta ole vastaavaa hyötyä. Tällöin voi olla päinvastoin todennäköisempää, että ilman pääsee epäpuhtautta aiheuttavia hiukkasia, kuten pakokaasuja.

Toinen hyvä keino ilman raikastamiseen on viherkasvien pitäminen sisätiloissa. Viherkasvit tuottavat huoneeseen happea ja puhdistavat sisäilmaa tehokkaasti. Jokaisessa kodissa ja toimistossa olisi hyvä olla ainakin yksi viherkasvi.

Sisäilman parantaminen ilmansuodattimilla

Nykyään sisäilmaa voi helposti parantaa myös ilmansuodattimilla. Monet ilmansuodattimet ovat niin tehokkaita, että ne pystyvät suodattamaan pienempiäkin hiukkasia. Ilmansuodattimet estävät ulkoilman epäpuhtauksia kulkeutumasta sisäilmaan ja sitä kautta hengitysteihimme. Näin sisäilma pysyy raikkaana ja helposti hengitettävänä. Nykyään on olemassa monenlaisia erilaisia ilmansuodattimia. Osa on myös älylaitteita, joita pystyy tarvittaessa ohjaamaan puhelimella. Osa ilmansuodattimista on tarkoitettu myös kostean ilman kuivaamiseen. Katso sinulle sopiva malli ja osta ilmankuivain verkossa.